Saturday, June 4, 2011

tips mencantikkan kuku tangan dan kaki

okek, buat si penggemar mengigit kuku seperti ai sila lah bertaubat dan berhenti dgn segera. kerana kuku anda akan menjadi comot dan xcantik mcm kuku ai. wakaka. selain dikuatiri dijangkiti kuman. oke, sila takot. suda2, kembali ke tajuk utama. lagi seminggu shj kenduri abg ai akan berlangsung. sejajar dgn itu, ai harus memulakan penjagaan dri kaki ke rambut. *amboii, mcm ai pulak yg nk kawen* kebersihan harus lah dijaga. kan kan kan? :P 


kalau prasan, org ramai kurang menjaga kuku kaki. prasan tak? so bila pkai kasut yg open kat depan mesti x cantik sbb kuku nmpk xbersih. so, kita harus lah memberus kuku kaki kita dgn berus yg dah xguna, *jgn la u all share berus utk gosok gigi and berus utk gosok kuku kaki, kah kah kah* cuci kuku kita dgn ubat gigi p0m oke sbb ia akan cantikkan kuku kaki kita. selain itu, petua yg ai sendiri amalkan setiap kali mandi ialah, gosok kan limau purut disekitar kaki kita terutama tumit. siyes kaki kita akan nmpk bersih rasa segar slps itu.

2 comments:

  1. tips berguna.. licin dan bersih kulit kukuku.. :D

    ReplyDelete
  2. hahh, lelaki p0m boleh amalkan. :p

    ReplyDelete